top of page
nieuwsbrief foto.jpg

Ons  
Verhaal

" We worden er gewoon zo blij van als we de mensen met wie we werken zien groeien naar een professional die vol vertrouwen die sparringspartner rol claimt. Binnen elke functie niveau is daarin nog zoveel groei mogelijk! "

Chantal Peeters & Paul Kempen

Ik startte mijn loopbaan 20 jaar geleden bij een commercieel communicatie strategie bureau. Een snelle wereld waar ik in korte tijd mijn communicatie skills leerde ontwikkelen. Creativiteit is een absolute must have in deze sector. Je moet met andere, creatieve oplossingen komen anders verlies je een klant. Na het krijgen van mijn zoon stapte ik over naar de overheid. Na een aantal jaar werken bij deze organisatie voelde ik echter dat ik steeds vaster kwam te zitten in mijn manier van denken. Als communicatie adviseur wordt er creativiteit van je verwacht maar ik kon steeds moeilijker out of the box denken. Ik was helemaal niet meer zo tevreden met het werk wat ik opleverde. Hoe kon ik die spark weer terug krijgen? 

Ik liep ontzettend tegen een creatieve barrière aan. Ik voelde sterk dat ik die moést doorbreken wilde ik relevant blijven in mijn werk en zo startte mijn zoektocht naar het creatief denkvermogen. Ik leerde steeds meer over de effecten van het vergroten van mijn creatieve denkvermogen en hoe ik dit kon inzetten in mijn werk als senior communicatieadviseur. Ik kwam namelijk weer veel makkelijker tot de kern van de communicatieopdrachten die ik kreeg en kon mijn opdrachtgever andere, creatievere oplossingen bieden die veel betere resultaten gaven. Ik werd beter in mijn werk én haalde weer voldoening uit m’n werk. Dat gaf zoveel positieve energie!

Toen ik alle ins & outs kende van creatief denken (anders naar vraagstukken kunnen kijken) wilde ik deze kennis niet voor mezelf houden. Ik realiseerde me dat het fundament - kernvraag achterhalen , creatieve communicatie oplossingen bedenken en adviesvaardigheden (door) ontwikkelen - datgene is waardoor je als professional je positionering enorm versterkt. Gaandeweg werd het een missie (inmiddels al zes jaar) om organisaties en professionals te helpen om dit fundament nog beter onder de knie te krijgen. Dat vergt een andere manier van werken zodat je uit de waan van de dag stapt. Je wordt eerder aan tafel gevraagd waardoor je veel meer regie hebt op je eigen werk. 

Gaandeweg is Paul aangesloten. Met een achtergrond als militair instructeur, militair verpleegkundige en opleider in communicatieve vaardigheden bij de spoedeisende hulp (onder andere 112) brengt hij mooie inzichten over gesprekstechnieken en intervisie. Maar ook over het stellen van de juiste vragen om snel tot de vraag achter de vraag te komen. Binnen de spoedzorg is het essentieel dat men deze vaardigheden beheerst omdat binnen enkele minuten helder moet zijn welke zorgvraag er ligt en welke oplossing er moet komen. 

Praktijkervaring op peil houden

Ik vind het belangrijk om te weten wat er speelt binnen het communicatie vak. En geef graag voorbeelden uit eigen praktijk aan de mensen die een mentorschap of training bij ons doen. Daarom werk ik een aantal uur per week aan interim communicatie opdrachten bij het ministerie van Justitie & Veiligheid en andere opdrachtgevers. 

Meer over ons

Onze andere passies? We wonen samen met onze kinderen en hele schare dieren (een geadopteerde hond uit Cyprus, 6 kippen en een konijn) dicht bij het strand van Den Haag. Daar zijn we dan ook veel. Sporten is een echte uitlaatklep dus een aantal keer per week zijn we te vinden in de sportschool of aan het strand om te kitesurfen of wandelen.

 

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. We houden ervan om met anderen te verbinden!

Chantal & Paul 

bottom of page