top of page

Creatief Denken Academy

Voor Organisaties

Een onvoldoende ontwikkelt creatief denkvermogen kost een organisatie en teams ontzettend veel. Eenzijdige oplossingen voor vraagstukken, vastgeroeste denkpatronen waardoor men niet alles uit het team haalt en het dus effect heeft op de kwaliteit van het werk en het werkplezier van medewerkers. Maar ook duurzame inzetbaarheid en een leven lang ontwikkelen zijn thema’s waar organisaties meer te maken hebben. Hoe bouw je een futureproof team en verhoog je daarmee de werkkwaliteit zonder regelmatig de workforce te moeten aanpassen. En maak je optimaal gebruik van de ervaring en het creatieve potentieel van bestaande werknemers. Een team dat tegen de uitdagingen van de toekomst opgewassen is. Waar medewerkers wendbaar en weerbaar zijn. Zonder de vaardigheid Creatief Denken bouwen jullie géén futureproof team.

Kijkend naar futureproof skills in relatie tot organisaties en medewerkers dan valt op dat er als het ware twee kampen ontstaan; zij die mee kunnen komen en zij die daar moeite mee hebben. Er zijn medewerkers die wel graag willen maar niet weten hoe ze uit hun vaste denk-en handelpatronen kunnen stappen en een nieuwe manier van werken kunnen omarmen. Anderzijds zijn er medewerkers die overal belemmeringen zien en ook de overige teamleden beletten met creatieve oplossingen te komen.

Wat levert Creatief Denken op?

Stel je nu eens voor wat het een team en dus de organisatie op zou leveren als alle teamleden een creatiever denkvermogen hebben? Als er vanuit meerdere denkrichtingen naar oplossingen wordt gewerkt. Een team dat het verschil maakt. Een team om jaloers om te zijn. Waar mensen uit de organisatie graag bij aankloppen voor advies omdat ze dan echt andere ideeën, oplossingen voor vraagstukken ( grote of kleine uitdagingen) krijgen. Oftewel de kwaliteit van de te leveren diensten/ producten gaat omhoog. Het team levert werk af met impact.

Door het professionaliseren van de organisatie en haar medewerkers en handvatten te bieden om het creatieve denkvermogen te ontwikkelen zorg je voor gemotiveerde medewerkers. Geen teamleden meer met belemmerde gedachten, die niet weten hoe ze creatief denken bij zichzelf moeten aanboren. Medewerkers worden daardoor duurzamer inzetbaar en ontwikkelen zich persoonlijk. Kortom, ze worden veel relevanter voor de organisatie en pakken de regie over hun carrière. Ik heb een methode ontwikkeld waarbij je de vaardigheid Creatief Denken op een laagdrempelige en plezierige manier leert. De technieken zijn praktisch toepasbaar op allerlei vraagstukken.

Trainingsaanbod 

Teamtraining 
Creatief Denken

Leer de basisvaardigheden
+ toepassing op het werk

In deze complete training van 9 weken gaan jullie aan de slag met de basisvaardigheden die nodig zijn voor het ontwikkelen van het creatieve denkvermogen.

 

Vervolgens leren jullie technieken om creatief denken toe te passen op  verschillende werkvraagstukken. Daar zit de echte impact om jullie werk naar een hoger niveau te tillen.

nieuw.jpg

   Masterclass

Creatief Denken 

Wil je jouw organisatie kennis laten maken met het ontwikkelen van creatief denkvermogen? Dan is deze Masterclass van circa 1,5 uur een mooie introductie. Het geeft inzicht in wat de vaardigheid Creatief Denken is en waarom iedere professional en team zich deze skill eigen zou moeten maken. Voor eigen ontwikkeling én om de organisatie nog beter te bedienen.

Petra Vaassen

Projectmanager

“Onlangs hebben we binnen mijn organisatie een innovatieteam opgezet. We zijn bezig met het anders inrichten van onze bedrijfsprocessen. En daar is een andere manier van denken voor nodig. Ik volgde de 10 weekse cursus om mijn eigen creativiteit naar boven te halen zodat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan het team.

 

Ik merkte dat creatief denken echt een vaardigheid is die je door oefening ontwikkelt. Chantal is erg betrokken en gaf me naast de inhoudelijke cursus ook een aantal waardevolle tips die ik binnen het team kan toepassen. Eigenlijk zouden al mijn collega’s deze cursus moeten volgen! Dat zou ons gezamelijke creatief potentieel zeker verhogen. Aanrader!”

Jasmin van den Berg

Strategisch communicatieadviseur

“Voor deze cursus duurde het veel langer voordat ik een tekst op papier had waar ik blij mee was. Mijn schetsboekje ligt nu standaard naast mijn laptop. Voordat ik ga schrijven pas ik de geleerde tekentechnieken toe. Zo zet ik mijn creatieve brein ‘aan’ en kom ik makkelijk in creatieve flow.

 

De opdrachten hadden duidelijke doelen om mijn creatieve denkvermogen te ontwikkelen. Ik vond het erg prettig dat de vaardigheden laagdrempelig waren. Al na 3 weken merkte ik dat ik sneller verschillende type informatie aan elkaar koppelde. Teksten vloeiden makkelijker mijn pen uit. 

 

Chantal is super enthousiast en daagde me uit veel te oefenen en om uit te vinden waar ik het meeste plezier uit haal. Dankbaar!”

bottom of page