top of page
image00003.jpeg

CP Academy

Hi, ik ben Chantal Peeters.

Ik help jou als communicatie professional om jouw sparringpartner rol te claimen, zodat je jouw volle potentie inzet en daardoor betere resultaten boekt.

 

Dat doe ik door mijn online academy en off line coaching. 

Je wilt je ontwikkelen als communicatie professional. Om een fijne sparringpartner te zijn en vanuit vertrouwen je vaardigheden in te zetten. In deze video leg ik uit wat daarvoor nodig is. 

Chantal 

"Ontdek hoe communicatie professionals zich ontwikkelen naar  sparringspartners, die moeiteloos hun adviesrol claimen."

Hoe kom je los van vaste denkpatronen en boor je creatief denkvermogen aan?

Je wordt regelmatig overvraagd en staat teveel onder druk. Ik zie het vaak gebeuren. Communicatieprofessionals claimen hun adviesrol nog veel te weinig. Daardoor fungeren ze als een verlengstuk van inhoudsdeskundigen. Het welbekende 'u vraagt, wij draaien-principe'. Je bent de regie kwijt! 

De reden dat communicatie professionals hun adviesrol onvoldoende claimen heeft vaak te maken met:

  • te weinig skillopbouw; praktisch inzetbare vakkennis over hoe je opdrachten aanvliegt

  • te weinig vertrouwen in zichzelf 

  • organisatiecultuur

Teamleden zitten helemaal vast in allerlei denkpatronen en nemen (slechte) ervaringen uit het verleden mee. Ervaringen waardoor ze geen andere oplossingen durven te uiten. Bang voor kritiek. Of een cultuur waarbij het normaal is dat de communicatieafdeling gewoon 'uitvoert' en de teamleden in deze doe-stand blijven staan. Of simpelweg niet goed weten hoe ze hun impact als professional voor het voetlicht moeten brengen. Je hebt een communicatieteam met potentie, maar je ziet dat ze nog een flinke professionaliseringsslag kunnen maken. Bovendien gun je ze meer werkplezier door eigen creativiteit te ontwikkelen.
 

Ongemerkt staan je teamleden te veel in de doe-stand. Ze krijgen een vraag en denken gelijk in oplossingen. Ik snap het helemaal... dit zijn vaste denkpatronen. Het is alleen niet erg efficiënt. Sterker nog, het zorgt ervoor dat teamleden hun rol als adviserende gesprekspartner niet claimen. Ze zijn teveel bezig met werken aan nevenzaken die veel tijd, energie en soms ook budget kosten. Daardoor worden doelen en dus resultaten onvoldoende gehaald.

Herkenbaar?

Hoe comfortabel het ook is om gelijk in oplossingen te denken, vooral in situaties die ze eerder op dezelfde manier succesvol hebben aangepakt, op dit moment werkt het niet meer voor het behalen van jouw communicatie doelstellingen. Als ze dezelfde energie en tijd zouden steken in het creëeren van andere denkrichtingen dan gaat hun creatieve flow sky high!

 

Dit zorgt voor opdrachtgevers die graag bij jullie aankloppen voor adviezen, verhoogt de kwaliteit van adviezen en producten en communicatiedoelen worden wel behaald. Daarnaast verhoogt het ook veel meer werkplezier voor jouw teamleden. Ze zijn weer trots op het werk dat ze afleveren die echt impact maken. Ze worden beter in hun werk én halen er veel meer voldoening uit. Dat geeft zoveel positieve energie!

 

Laat mij je helpen om jouw communicatieteam hun adviesrol te laten claimen, zodat ze hun volle potentie inzetten en daardoor betere resultaten boeken.

Vraag een persoonlijk gesprek aan en ontdek hoe jouw team betere resultaten kan boeken vanuit creativiteit en plezier. Wil je je als individuele communicatie professional ontwikkelen? Voor jou bied ik mentor trajecten of retraites Artistique aan. Scroll voor meer informatie wat meer naar beneden. 

image00002.jpeg

Na het volgen van de de training Sparringpartner rol pakken blijf ik continue zoeken naar de juiste vraag áchter het communicatievraagstuk. En vanuit een andere invalshoek te kijken hoe we hier vanuit communicatie op in kunnen zetten.
 
Het heeft me mooie inzichten gegeven om mijn rol als communicatieadviseur nóg meer toegevoegde waarde te geven binnen de organisatie. En probeer dit telkens in mijn dagelijkse werk mee te nemen.

Als jij nu het gevoel hebt dat jouw team onvoldoende presteert. Om die rol als adviserende gesprekspartner te claimen en niet langer een uitvoerend verlengstuk te zijn van inhoudsdeskundigen. Investeer dan nú in het ontwikkelen van de vaardigheid Creatief Denken om die professionaliseringsslag te maken en de regie terug te pakken!

image00017.jpeg

Over Chantal

Mijn naam is Chantal Peeters en ik help communicatie professionals hun adviesrol te claimen, zodat ze hun volle potentie inzetten en daardoor betere resultaten boeken.

Na jarenlang brede ervaring in het communicatievak liep ik tegen een creatieve barrière aan. Ik voelde sterk dat ik die moest doorbreken wilde ik relevant blijven in mijn werk. Het moment dat ik besloot hieraan te gaan werken en in contact kwam met creatief denken veranderde alles!

IMG-20231111-WA0012_edited.jpg
Beschikbare trainingen
Voor communicatie professionals 

Retraite Artistique - 1 dag

Je leert om creatieve oplossingen te zoeken voor communicatie strategieën. Eerstvolgende datum: 6 april 2024

>> Meer info

Mentor traject - maatwerk

Ik deel waardevolle inzichten, kennis en vaardigheden met je zodat je nog steviger in jouw sparringpartner rol groeit. Gedurende het traject ben ik jouw persoonlijke gids en klankbord. Ik begeleid je bij eigen praktijk casussen. Daardoor kun je jouw professionele groei versnellen.

>> Meer info

Voor communicatie teams 

Teamdag Communiatie Creative - 1 dag 

Een dag waarbij jouw team leert om die adviserende rol te claimen en zo een fijne sparringpartner wordt. Ze leren om snel tot de kern van vraagstukken te komen. En krijgen tools in handen om vraagstukken vanuit andere invalshoeken te benaderen en andere oplossingen te bieden. Los van vaste denkpatronen. Er wordt meer creativiteit in hun communicatie strategieën gebracht.

>> Meer info

Volg me op LinkedIn voor mijn visie op Creatief Denken
124011.png
bottom of page