top of page
mitchell-orr-koRDP2yAQNk-unsplash_edited.jpg
CP Academy Compleet-04.png

Voor het ontwikkelen van praktische communicatie expertise

om jouw sparringpartner rol moeiteloos en vol vertrouwen te claimen. Kom los van de puur uitvoerende rol.

Ik help communicatie professionals om hun rol als adviserende gesprekspartner te claimen en niet langer een uitvoerend verlengstuk te zijn van inhoudsdeskundigen. 
 
Investeer nú in het ontwikkelen van jouw communicatie skills om die professionaliseringsslag te maken en de regie terug te pakken! Voor betere resultaten, meer voldoening en plezier.

- Chantal Peeters - 

CP Academy Vormentaal-03.png

Herkenbaar?

  • Je wordt overvraagd en staat teveel onder druk omdat je teveel in de uitvoerende rol zit. Het is nodig om meer aan de voorkant te komen. Waar je zelf de regie op je werk hebt.

  • Je doet hetzelfde wat je altijd al deed en krijgt dus dezelfde oplossingen met de dito resultaten

  • Je bent teveel bezig op detailniveau omdat je maar moeilijk tot de kern van vraagstukken kunt komen. Je weet eigenlijk niet goed waar je moet beginnen bij het aanpakken van (omvangrijke) communicatie opdrachten. Dat kost veel tijd en energie en je behaalt doelen onvoldoende.

  • Je hebt te weinig vertrouwen in jouw eigen creativiteit en het vinden van andere oplossingen. Je wilt praktisch weten hoe je dit aanpakt zodat je krachtiger in je adviesrol kunt groeien.   

  • Je wordt te laat door de organisatie ingeschakeld omdat de organisatie onvoldoende de meerwaarde van communicatie inziet. Actieve zichtbaarheid en laten weten wat communicatie in opdrachten kan doen is essentieel!

  • Je krijgt weinig erkenning van de organisatie waardoor je niet veel voldoening voelt.

image00003.jpeg

Over Chantal

Mijn naam is Chantal Peeters en ik help communicatie professionals hun adviesrol te claimen, zodat ze hun volle potentie inzetten en daardoor betere resultaten boeken.

Na jarenlang brede ervaring in het communicatievak liep ik tegen een creatieve barrière aan. Ik voelde sterk dat ik die moest doorbreken wilde ik relevant blijven in mijn werk. Het moment dat ik besloot hieraan te gaan werken en in contact kwam met creatief denken veranderde alles!

IMG-20231111-WA0012_edited.jpg
Beschikbare trainingen
Voor communicatie professionals 

 

Mentor traject - maatwerk

Ik deel waardevolle inzichten, kennis en vaardigheden met je zodat je nog steviger in jouw sparringpartner rol groeit. Gedurende het traject ben ik jouw persoonlijke gids en klankbord. Ik begeleid je bij eigen praktijk casussen. Zodat je het geleerde direct in jouw werk kunt toepassen. Daardoor kun je jouw professionele groei versnellen.
 

>> Meer info

Online trainingsplatform

13 Mei openen de deuren van CP Academy. Een online trainingsplatform specifiek voor het opleiden van communicatie professionals. We zijn van mening dat een stevige basis kennis het fundament is om elke communicatie opdracht, eenvoudig of complex, aan te pakken. Zodat je heel effectief, vanuit plezier en vertrouwen je werk kunt doen. 

Voor communicatie teams 

Teamdag Communiatie Creative - 1 dag 

Een dag waarbij jouw team leert om die adviserende rol te claimen en zo een fijne sparringpartner wordt. Ze leren om snel tot de kern van vraagstukken te komen. En krijgen tools in handen om vraagstukken vanuit andere invalshoeken te benaderen en andere oplossingen te bieden. Los van vaste denkpatronen. Er wordt meer creativiteit in hun communicatie strategieën gebracht.

>> Meer info

Online trainingsplatform / CP Academy

Coming soon - begin mei 2024 

Begin mei openen de deuren van CP Academy. Een online trainingsplatform specifiek voor het opleiden van communicatie professionals. We zijn van mening dat een stevige basis kennis het fundament is om elke communicatie opdracht, eenvoudig of complex, aan te pakken. Zodat je heel effectief, vanuit plezier en vertrouwen je werk kunt doen. Daar kunnen nog veel communicatie professionals enorme stappen maken om te groeien. 

De basis modules zullen als volgt worden opgebouwd; 

  • Achterhalen van de vraag achter de vraag zodat je aan de juiste doelen werkt

  • Leer hoe je vol vertrouwen moeiteloos die adviserende sparringpartnerrol pakt

  • Hoe bedenk je andere, creatievere oplossingen zodat je adviezen geeft die doelen effectief bereiken

 

Ook thema modules zoals 'hoe maak ik een communicatie strategie' of 'hoe schrijf ik een kernboodschap' kun je hier vinden. We werken met theorie uitleg en casussen op alle niveaus. Dat betekent dat de trainingen geschikt zijn voor junior, medior en senior functies. We maken gebruik van video's, visuals en teksten zodat de leeromgeving geschikt is voor verschillende leerstijlen. 

 

Wil je hiervan op de hoogte worden gehouden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. 

Na het volgen van de de training Sparringpartner rol pakken blijf ik continue zoeken naar de juiste vraag áchter het communicatievraagstuk. En vanuit een andere invalshoek te kijken hoe we hier vanuit communicatie op in kunnen zetten.
 
Het heeft me mooie inzichten gegeven om mijn rol als communicatieadviseur nóg meer toegevoegde waarde te geven binnen de organisatie. En probeer dit telkens in mijn dagelijkse werk mee te nemen.

yevhenii-dubrovskyi-mq2gSOllG6I-unsplash.jpg
Volg me op LinkedIn voor mijn visie op het communicatievak
124011.png
bottom of page