top of page

Creatief Denken Academy

Voor Organisaties

Een onvoldoende ontwikkelt creatief denkvermogen kost een organisatie en teams ontzettend veel. Eenzijdige oplossingen voor vraagstukken, vastgeroeste denkpatronen waardoor men niet alles uit het team haalt en het dus effect heeft op de kwaliteit van het werk en het werkplezier van medewerkers. Maar ook duurzame inzetbaarheid en een leven lang ontwikkelen zijn thema’s waar organisaties meer te maken hebben. Hoe bouw je een futureproof team en verhoog je daarmee de werkkwaliteit zonder regelmatig de workforce te moeten aanpassen. En maak je optimaal gebruik van de ervaring en het creatieve potentieel van bestaande werknemers. Een team dat tegen de uitdagingen van de toekomst opgewassen is. Waar medewerkers wendbaar en weerbaar zijn. Zonder de vaardigheid Creatief Denken bouwen jullie géén futureproof team.

Wat levert Creatief Denken op?

Stel je nu eens voor wat het een team en dus de organisatie op zou leveren als alle teamleden een creatiever denkvermogen hebben? Als er vanuit andere denkrichtingen naar oplossingen wordt gewerkt. Een team dat het verschil maakt. Een team om jaloers om te zijn. Waar mensen uit de organisatie graag bij aankloppen voor advies omdat ze dan communicatieoplossingen krijgen die de doelen echt bereiken. Oftewel de kwaliteit van de te leveren diensten/ producten gaat omhoog. Het team levert werk af met impact.

"Chantal weet (online) een sfeer te creëren waarin iedereen het beste van zichzelf naar boven haalt. Gevolg: allemaal vrolijke creatieve collega's die zin hebben in Creatief Denken om dit in hun dagelijkse taken ten uitvoer te brengen. Ze brengt positieve energie, maakt tijd voor je en is een zeer fijn persoon."

Sylvia van Krieken - Gemeente Rotterdam

Teamtraining 9 weken

"Met ons team volgden we 2 teamsessies bij Chantal! Voor ons een keer een heel ander type training, die vooral uitdaagt om vanuit andere perspectieven te kijken. Niet in de drukte van alle dag weer doen wat je al kent, maar jezelf uitdagen vanuit andere invalshoeken te kijken. Anders te associëren bijvoorbeeld. Vernieuwend en vooral ook heel leuk!"

Loeki den Besten - Omgevingsdienst ZHZ

Teamsessie

Door het professionaliseren van de organisatie en haar medewerkers en handvatten te bieden om het creatieve denkvermogen te ontwikkelen voorkom je verspilling van energie, tijd en budget. Teamleden weten makkelijk tot de kernvraag te komen waardoor ze veel effectievere keuzes maken in hun communicatieplan-en acties. Er wordt geen onnodige tijd besteed aan het uitwerken van ingewikkelde communicatie inzet als de juiste kernvraag een simpelere en budget vriendelijkere oplossing vraagt. Teamleden krijgen bovendien veel meer energie omdat ze werken aan een communicatieoplossing die echt bijdraagt aan het doel. Dit zien ze terug in enthousiaste reacties van (interne) opdrachtgevers en de doelgroep voor wie zij werken. 

 

Ik heb een methode ontwikkeld waarbij je de vaardigheid Creatief Denken op een laagdrempelige en plezierige manier leert. De technieken zijn praktisch toepasbaar op allerlei vraagstukken.

Trainingsaanbod

a5caeeb6-6685-462c-925e-4dd8ac3dfd45_edited_edited.jpg

Teamtraining 
Creatief Denken

Leer de basisvaardigheden
+ implementatie en borging

In deze complete online training van 9 weken gaan jullie aan de slag met de basisvaardigheden die nodig zijn voor het ontwikkelen van het creatieve denkvermogen.

 

Vervolgens leren jullie de Creatief Denken Methode toe te passen op  verschillende werkvraagstukken en implementeren dit in jullie skillset. De vaardigheid wordt hiermee geborgd. Daar zit de echte impact om jullie werk naar een hoger niveau te tillen.

dordrecht_edited.jpg

Teamsessie 
Creatief Denken

Leer de basisvaardigheden
+ oefenen

Deze teamsessie van 2 dagdelen geeft jullie een goed beeld wat creatief denken is en hoe jullie dit in het werk kunnen toepassen.  Jullie maken kennis met de basisvaardigheden voor het ontwikkelen van creatief denkvermogen.

 

Aan de hand van een casus leren jullie de Creatief Denken Methode en oefenen hier zelf mee.   


Deze teamsessie combineert nieuwe essentiële vaardigheden met een flinke dosis plezier zodat iedereen na afloop geïnspireerd en gemotiveerd weggaat.

RR.jpg

   Masterclass
Creatief Denken 
Bewustwording creatief denken

Wil je jouw organisatie kennis laten maken met het ontwikkelen van creatief denkvermogen? Dan is deze Masterclass van circa 1,5 uur een mooie introductie. Het geeft inzicht in wat de vaardigheid Creatief Denken is en waarom iedere professional en team zich deze skill eigen zou moeten maken. Voor eigen ontwikkeling én om de organisatie nog beter te bedienen.

Petra Vaassen

Projectmanager

“Onlangs hebben we binnen mijn organisatie een innovatieteam opgezet. We zijn bezig met het anders inrichten van onze bedrijfsprocessen. En daar is een andere manier van denken voor nodig. Ik volgde de 10 weekse cursus om mijn eigen creativiteit naar boven te halen zodat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan het team.

 

Ik merkte dat creatief denken echt een vaardigheid is die je door oefening ontwikkelt. Chantal is erg betrokken en gaf me naast de inhoudelijke cursus ook een aantal waardevolle tips die ik binnen het team kan toepassen. Eigenlijk zouden al mijn collega’s deze cursus moeten volgen! Dat zou ons gezamelijke creatief potentieel zeker verhogen. Aanrader!”

Jasmin van den Berg

Strategisch communicatieadviseur

“Voor deze cursus duurde het veel langer voordat ik een tekst op papier had waar ik blij mee was. Mijn schetsboekje ligt nu standaard naast mijn laptop. Voordat ik ga schrijven pas ik de geleerde tekentechnieken toe. Zo zet ik mijn creatieve brein ‘aan’ en kom ik makkelijk in creatieve flow.

 

De opdrachten hadden duidelijke doelen om mijn creatieve denkvermogen te ontwikkelen. Ik vond het erg prettig dat de vaardigheden laagdrempelig waren. Al na 3 weken merkte ik dat ik sneller verschillende type informatie aan elkaar koppelde. Teksten vloeiden makkelijker mijn pen uit. 

 

Chantal is super enthousiast en daagde me uit veel te oefenen en om uit te vinden waar ik het meeste plezier uit haal. Dankbaar!”

bottom of page