top of page

Creatief Denken Academy

Voor Professionals

Een onvoldoende ontwikkeld creatief denkvermogen kost je ontzettend veel. Je verspilt veel energie, tijd en budget. Eenzijdige oplossingen voor vraagstukken, vastgeroeste denkpatronen waardoor je niet alles uit jezelf haalt en het dus effect heeft op de kwaliteit van jouw werk.

 

Je krijgt dagelijks een breed palet aan vragen en opdrachten voor je kiezen.  In de waan van de dag ben je geneigd snel door te pakken en actie te ondernemen. Je bent namelijk servicegericht en wil je opdrachtgever zo goed mogelijk helpen. Je helpt jezelf en je opdrachtgever echter nog meer door goed stil te staan bij datgene wat je gevraagd wordt. Wat is nu eigenlijk echt de kern waar het om gaat? En is het wel nodig om gelijk in de actie te schieten? Dit is waar creatief denken jou enorm gaat helpen. 

Met het ontwikkelen van creatief denken;

  • Verspil je jouw kostbare tijd en energie niet aan communicatie acties die het doel niet bereiken.

  • Voorkom je het inzetten van budgetten aan de verkeerde communicatiemiddelen die het doel niet bereiken.

  • Blijf je niet vastzitten in vaste denk-en handelpatronen waardoor je dezelfde oplossingen krijgt.

Je ontwikkelt naar een professional die het verschil maakt en waar mensen uit de organisatie graag bij aankloppen voor advies omdat ze dan echt andere ideeën, oplossingen voor vraagstukken krijgen. Vanuit dit zelfvertrouwen durf je het podium te pakken omdat je weet dat jouw bijdrage veel waardevoller is geworden. Oftewel de kwaliteit en impact van jouw werk verhoogd. Door je deze vaardigheid eigen te maken pak je de regie over jouw professionele carrière. Je wordt relevanter voor jezelf en jouw werkgever.

"Na het volgen van de de training Creatief Denken blijf ik continue zoeken naar de juiste vraag áchter het communicatievraagstuk. En vanuit een andere invalshoek te kijken hoe we hier vanuit communicatie op in kunnen zetten. Het heeft me mooie inzichten gegeven om onze rol als communicatieadviseur nóg meer toegevoegde waarde te geven binnen de organisatie. En probeer dit telkens in mijn dagelijkse werk mee te nemen."

Wendy Latupeirissa - Provincie Overijssel

Training Creatief Denken

Hoe werkt Creatief Denken?

Creatief denken vergt vaardigheden (verbreden van de informatie reikwijdte van het brein, stimuleren inspiratie en genereren ideeën) die praktisch te oefenen zijn. Met als resultaat dat jij in staat bent niet voor de hand liggende informatie aan elkaar te verbinden en te vertrouwen op jouw eigen creatieve denkvermogen. Door met deze vaardigheid aan de slag te gaan weet je de kernvraag makkelijk te vatten en zal je op een andere wijze naar vraagstukken kijken, andere vragen gaan stellen en zo meerdere denkrichtingen formuleren. Als je start vanuit andere denkrichtingen, ontwikkel je ook andere oplossingen. Iedereen kan deze vaardigheid leren. Ik heb een methode ontwikkeld waarbij je de vaardigheid Creatief Denken op een laagdrempelige en plezierige manier leert. De technieken zijn praktisch toepasbaar op allerlei vraagstukken.

Trainingsaanbod

7.jpg

Basistraining
Creatief Denken
Leer de basisvaardigheden

In deze basistraining leer je drie vaardigheden die nodig zijn voor het ontwikkelen van je creatieve denkvermogen. Je leert hierdoor je vaste denk-en handel patronen en belemmerende gedachten los te laten.

 

Bovendien ga je aan de slag met oefeningen om je waarneming te ontwikkelen. Je staat daardoor veel meer open voor het ontvangen van bewuste en onbewuste informatie waardoor je informatie reikwijdte enorm verbreed. Je brein heeft nu veel meer informatie tot de beschikking.

4.jpg

   Complete training    Creatief Denken
Leer de basisvaardigheden
+ implementatie en borging

In deze complete training ga je naast de basisvaardigheden die nodig zijn voor het ontwikkelen van je creatieve denkvermogen ook aan de slag met het toepassen op werkvraagstukken. Daar zit de echte impact om je werk naar een hoger niveau te tillen.

 

Je leert welke stappen je neemt in het creatieve proces om meerdere vertrekpunten te bedenken van waaruit je jouw denkrichtingen verder ontwikkeld. Dit pas je concreet toe in werkgerelateerde vraagstukken. Het bedenken van unieke oplossingen voor vraagstukken is jouw unieke skill geworden. Collega’s kloppen graag bij jou aan voor waardevolle, out of de box adviezen.

Professionals uit onder andere deze organisaties volgden de training Creatief Denken.

overijssel.PNG
cnv.PNG
fcb.PNG
naomi.PNG
abbvie.PNG
rotterdam1.PNG
groningen.PNG
gs1.PNG
obsession.PNG
fairwork.PNG
bottom of page